Deserturi, Foodie

Tartă cu Vișine și Semifreddo de Banane

O rețeță de tartă cu vișine pentru vară, delicioasă și foarte ușor de preparat.

Este o combinație poate un pic bizară, inventată de mine din întâmplare.

Se întâmpla într-o zi în care habar n-aveam ce cremă să mai fac pentru tarta cu vișine.

Mi-am amintit de rondelele de banane, care stăteau de vreo săptămână în congelator, în speranța că voi reuși să fac o înghețată de casă fără ace de gheață. Și mi-am zis că în acea caserolă stă singura speranță pentru crema de tartă.

Îmi trebuia ceva rapid, pentru că aveam musafiri în weekend, așa că am scos rondelele de banane, le-am amestecat în blender cu laptele de migdale și gata.

Mi-a ieșit o cremă de înghețată foarte fină, ceva între un parfait de înghețată și un semifreddo de banane.

Dar mai bine să-ți povestesc rețeta simplă și delicioasă, musai s-o încerci vara asta.


Rețetă de Tartă cu Vișine și Semifreddo de Banane

Tartă cu vișine și cremă de înghețată / Semifreddo din banane și lapte de migdale

Tartă cu vișine și cremă de înghețată / Semifreddo din banane și lapte de migdale

Ingrediente

  • 2 Banane înghețate (decojite și tăiate rondele, lăsate peste noapte în congelator),
  • Lapte de migdale – 75 – 100 ml /jumătate de cană mare (ușor de găsit la orice Mega Image),
  • 1 linguriță de esență de vanilie,
  • Aluat de tartă franțuzească,
  • Scorțișoară și zahăr pudră / Fulgi de cocos / Fulgi de migdale.

Mod de Preparare

– Semifreddo din banane și lapte de migdale

Rondelele de banane înghețate se separă și se pun în blender cu 100 ml de lapte de migdale, la care poți adăuga și un strop (o linguriță) de esență de vanilie. După 3-4 minute de blender, vei avea o cremă de înghețată / un semifreddo de banane excepțional.

*La a 2-a încercare, n-am mai avut decât 75 de ml de lapte de migdale, iar crema a ieșit și mai bine (mai aproape de parfait de înghețată).

– Aluat de tartă franțuzească

350gr făină, 100 grame unt, 1 ceașcă apă și un praf de sare, 1 h la frigider, rețeta aluatului este detaliată în articolul cu tarta pe bază de fructe de pădure și dulce de leche.

– Tarta cu vișine și semifreddo de banane

După ce-ai scos blatul de tartă din cuptor și ai întins uniform crema de înghețată, pune vișinele fără sâmburi (proaspete sau decongelate) pe deasupra, iar apoi adaugă niște scorțișoară cu zahăr pudră sau fulgi de cocos sau fulgi de migdale (așa cum am pus în poză).


Timp de preparare efectiv:

20 minute, la care se adaugă 1 oră pentru răcirea aluatului la frigider și o noapte pentru înghețarea bananelor.

Mi-a luat mai mult timp să fac pozele. :)

Mi se pare o tartă cu vișine perfectă pentru vară și foarte ușor de făcut.

A photo posted by Ana Matei (@mateiana) on


Dacă ți-a plăcut, te rog spune și prietenilor tăi de pe Facebook!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply