Deserturi, Foodie

Tartă cu mere și scorțișoară

Tarta cu mere mă duce mereu cu gândul la sărbătorile de iarnă.

Se poate prepara în orice sezon, însă eu o fac doar iarna. Îmi aduce aminte de copilărie, de TV5 – un post tv francez, la care eu și sora mea ne uitam tot timpul ca să învățăm limba franceză, dar și de toate experimentele culinare ale tatei, care cumva erau mereu reușite. Poate de la el am prins gustul pentru testat rețete noi tot timpul.

Deși nu-mi aduc aminte să fi participat vreodată la pregătirea unei mese în copilărie, defectul de a observa cele mai mici detalii m-a ajutat să replic o parte din rețetele văzute acasă.

Iar tarta cu mere se încadrează în rețetele dragi mie, rețete din amintiri, care îmi apar cu o claritate uimitoare, deși sunt mai bine de 15 ani de atunci.

Cred că de la TV5 a fost preluată și rețeta de tartă cu mere originală, în care aluatul franțuzesc era umplut cu mere și zahăr.

Acum, eu am pus extrem de multă scorțișoară peste mere, miere în loc de zahăr, așa că tarta nu a ieșit dulce. Ba chiar deloc, ceea ce mă va face data viitoare să adaug mai multă miere. Sunt tentată să adaug zahăr, dar mă voi abține. Știu că iese mai bună așa, dar prefer să țin la siluetă.

Tu poți să pui zahăr și scorțișoară, dacă vrei răsfăț culinar. Ai grijă să pui merele distanțate, astfel încât să se coacă bine.

Aluatul franțuzesc este simplu: 350 gr. făină, 100 gr. unt, un praf de sare și o ceșcuță de apă – 50 ml. Se amestecă toate și aluatul se pune min. 1 oră la frigider. Se întinde în forme unse cu unt sau ulei de măsline și se așează merele, apoi mierea și scorțișoara, operațiune care durează foarte puțin (5-10 minute).

Jumătate de oră la cuptor și tarta cu mere și scorțișoară este gata.

Tartă cu mere

Tartă cu mere

Tartă cu mere și scorțișoară

Tartă cu mere și scorțișoară

Tartă cu mere, scorțișoară și miere

Tartă cu mere, scorțișoară și miere

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply