Foodie, Prânz

Tagliatelle / Fusilli cu Somon, Fromage Fondue și sos Chimichurri

O rețetă delicioasă și ușoară, perfectă pentru o masă de prânz în weekend.

Este și prima rețetă inventată de mine, așa că sper să-ți placă.

N-aș fi crezut că prima mea rețetă va fi cu paste, ținând cont că din copilărie și până acum un an n-am mâncat paste deloc. Și nu pe motiv că îngrașă, ci pentru că pur și simplu nu-mi plăceau.

Între timp, au apărut și în meniurile restaurantelor pastele integrale, așa că m-am pus pe gustat (la Shift și Bocca Luppo din București).

Am găsit 2 sortimente care îmi plac deosebit de mult: tagliatelle integrale (Mega Image, raionul eco – bio), Fusilli sau tagliatelle cu spanac de la Barilla (Carrefour).

Așa că într-o sâmbătă m-am pus pe gătit paste și un sos pentru ele. Cum nu mă dau în vânt după sosul bolognese, am zis să încerc un sos de brânzeturi. Am ajuns să fac Fromage Fondue.


Tagliatelle integrale / spanac sau Fusilli garnisite cu Somon Afumat, Fromage Fondue și sos Chimichurri

Tagliatelle cu spanac, somon, fromage fondue si sos chimichurri

Tagliatelle cu spanac, somon, fromage fondue și sos chimichurri


Rețetă Fromage Fondue / Fondue au fromage:

  • sos din 4 feluri de brânză: emmentaler, blue cheese, brânză de capră și cheddar, dar poți să adaugi orice combinație dorești, oricum va ieși bun (dacă ești fan brânzeturi ca mine),
  • brânza se taie cubulețe, apoi se pune într-o oală sau tigaie și se mestecă constant până la omogenizare,
  • 2 linguri de vin alb, 1-2 căței de usturoi și puțin piper se adaugă spre sfârșit.

! Nu se fierbe, ci doar se omogenizează. Se amestecă constant cu o lingură de lemn până se transformă într-un sos cu bucățele mici de brânză, iar vinul alb se pune mai spre final. Se trage de pe foc și în 2 minute se adaugă peste paste.

Timp de preparare Fromage Fondue: 15 minute, din care doar 7 minute pe foc.

De obicei, sosul se servește în vas special, cu lumânare sau flacără deschisă dedesubt și cu niște crutoane trase în usturoi și condimente.

Eu l-am pus cald peste tagliatelle sau fusilli (după ce-am fiert apa cu sare și apoi pastele, ținând cont de timpul indicat pe ambalaj – 6-7 minute).

Dar pentru că nu-mi plac pastele quattro formaggi în mod deosebit, am adaugat și 200 grame de Somon Afumat (la 2-3 porții).


Rețeță Sos Chimichurri

este responsabil de magia din toată povestea asta delicioasă. Se face destul de simplu:

  • pătrunjel tocat mărunt,
  • 2 căței de usturoi tocați fin,
  • 1 ceapă verde tocată mărunt,
  • Condimente: coriandru din abundență, piper roușu, oregano, boia dulce/picantă sau pudră de ardei cayenne, sare,
  • 2-3 linguri de ulei de măsline,
  • sucul de la o jumătate de lămâie se adaugă la sfârșit.

Timp de preparare Sos Chimichurri: 10 minute.


Sosul Chimichurri se pune la sfârșit, după ce peste tagliatelle sau fusilli a fost adăugat sosul de brânză /fromage fondue și somonul afumat tăiat în bucățele.

Se amestecă toate “ingredientele” și pastele se servesc calde.

Fusilli cu somon afumat, fromage fondue și sos chimichurri

Fusilli cu somon afumat, fromage fondue și sos chimichurri

Timp total de preparare rețetă: 40 minute.


Dacă ai întrebări sau ai încercat rețeta mea, te rog lasă-mi un comentariu.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Călătorie Culinară în Turcia: Istanbul și Cappadocia February 17, 2016 at 2:44 pm

    […] plecat din magazinul ei cu niște piper boabe roșu, pe care îl pun în orice sos chimichurri, un amestec de condimente pentru carne și câteva bucățele de turkish delight. 50 de lire […]

  • Leave a Reply