Foodie, Vegetarian

Salată de Quinoa cu roșii și fasole neagră

De multă vreme îmi doream să încerc o salată de quinoa.

Am tot amânat, iar asta pentru că quinoa nu mă atrage deloc și nici nu auzisem pe nimeni să zică că este bună la gust.

Pentru mine, mâncarea bună trebuie să fie colorată. Plus că, de când m-am apucat serios de învățat fotografie, adică de vreun an și jumătate încoace, cumpăr și mai multe alimente colorate. Ca urmare, am început să gătesc tot mai multe rețete vegetariene și să răresc consumul de carne, iar asta fără să devin vegetariană.

Aspectul quinoa nu mă îndemna s-o gust, însă văzând o sumedenie de foto faine cu variante de salate de quinoa, am zis să-i dau o șansă și am ales cea mai colorată rețetă. Ce-a ieșit vedeți mai jos, deși nu-s prea mulțumită de poze (deh, lumina).

Salată de Quinoa cu roșii și fasole neagră

Ingrediente (6 porții) 

  • quinoa – 250 grame
  • fasole neagră/roșie – 200 grame
  • 4 roșii
  • 2 căței de usturoi
  • 3 fire de ceapă verde
  • 1 lămâie + 1 lime
  • 2 căni de apă plată
  • 2 legături de pătrunjel
  • 2 lingurițe de chimion măcinat, 2 de paprika afumată (iute), sare și piper
  • 3 linguri de ulei de măsline și 2 lingurițe de oțet balsamic

Mod de preparare:

  • Quinoa se pune într-o tigaie înaltă împreună cu cele 2 căni de apă. Se aduce în punctul de fierbere, apoi se dă focul mic, se acoperă și se lasă încă 10-15 minute la fiert. După ce toată apa a fost absorbită de quinoa, se ia de pe foc și se lasă la răcit. Eu am ținut-o încă 10 minute.
  • Dressing-ul salatei de quinoa este la fel de simplu. Am amestecat uleiul de măsline cu sucul dat de lime și lămâie, am adăugat chimionul măcinat, sare, piper și paprika afumată.
  • Am pus quinoa într-un bol mare și am adăugat dressing-ul alături de celelalte ingrediente: roșiile tăiate cubulețe, fasolea roșie (scursă și clătită), ceapa verde și pătrunjelul tocate mărunt.

Timp de preparare: 25 de minute.

Pentru că a ieșit mai multă decât mă așteptam, dar și pentru că este foarte sățioasă, am servit o parte atunci, așa caldă, iar restul (4 porții) a fost pus la frigider și consumat în următoarele 2 zile.

Mi-a plăcut versiunea asta de salată de quinoa, dar despre semințe nu știu ce să zic, pentru că nu par să aibă vreun gust anume. A fost foarte aromată, fiind condimentată similar cu kisir-ul turcesc, iar eu sunt topită după condimentele orientale, așa că s-ar putea să mai fac.

Dacă faceți, vă rog să lăsați un comentariu în care să-mi spuneți dacă v-a plăcut. :)

salata de quinoa, rosii, fasole salata de quinoa cu rosii si fasole neagra salata quinoa cu rosii si fasole rosie

 

*info via

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply