Cină, Foodie, Mic Dejun, Prânz, Vegetarian

Cuiburi din Ciuperci Champignon cu Ouă și Camembert

Din seria: oare câte rețete cu ouă poți să gătești

Când am auzit de Egg Shop New York, loc în care găsești doar rețete pe bază de ou, mărturisesc că mi s-a părut puțin cam ciudat.

Mă întrebam dacă nu cumva sunt puțin forțate rețetele, ținând cont că poți pune ouă fierte peste aproape orice salată sau sandviș.

Dar mi-am dat seama că și eu gătesc cu destul de multe ouă. Shakshuka este doar cel mai colorat exemplu, deși mai prepar frecvent ouă / omletă cu salsa picante și Good Morning Joe.

Am tot văzut jumătăți de avocado umplute cu gălbenuș de ouă. Pare o idee bună, dar încă n-am încercat. Motivul este că, după ce aștept 4-5 zile să se coacă 2 bucăți de avocado pentru Guacamole, nu le pot “sacrifica” așa necugetat.

Așa că am umplut ciupercile cu ouă, după o poză văzută pe Instagram.


Rețeta Cuiburi din ciuperci cu ouă și Camembert

Ingrediente

  • Ciuperci Champignon – 4 bucăți mari
  • 4 Ouă
  • Brânză Camembert – 100 grame
  • Un praf de sare

Mod de Preparare

  • Ciupercile se spală bine și se înlătură codițele. Se pun pe grătar sau la cuptor timp de 10-12 minute, la foc mic, până când sunt aproape gata coapte.
  • Se scot din cuptor / Se iau de pe grătar, se scurg de apa acumulată în pălărie, apoi se adaugă o felie de Camembert pe fiecare ciupercă, netezind-o cu furculița pe margini, astfel încât să facă loc gălbenușului.
  • Gălbenușurile se separă de albușurile celor 4 ouă. Fiecare gălbenuș se pune cu atenție* în cuibul din ciupercă, cât se poate de centrat.

*La 2 din 3 preparări, am reușit performanța de a scăpa ouăle pe grătar, așa că puțină atenție nu strică. Bine, inițial am avut niște ciuperci destul de mari, așa că am adăugat și albușul, lucru care a contribuit la dezechilibrul “construcției”.

Se poate pune și albușul, însă mai bine faci bezele din el.

Timp de preparare: 15 minute


Servirea ciupercilor umplute cu ou și Camembert

Rețeta asta se poate servi în fel și chip, depinde pentru ce vrei s-o prepari: mic dejun, brunch, cină, prânz. Este foarte sățioasă, așa că merge mai mult de prânz sau de brunch.

1. O salată de spanac tânăr cu puțin parmezan, o linguriță suc de lămâie și 2 lingurițe de ulei de măsline este garnitura preferată de mine.

Ciuperci-umplute-cu-ou-si-branza-Camembert-si-salata-de-spanac

Ciuperci umplute cu ou si Branza Camembert cu salată de spanac baby

2. Cartofi condimentați la cuptor (rozmarin, oregano, boia dulce, sare, piper) este o opțiune la fel de bună, deși nu prea merge cu dietele.

Ciuperci umplute cu ou, Camembert si cartofi condimentati la cuptor

Ciuperci umplute cu ou, Camembert si cartofi condimentați la cuptor

Bine de știut

Rețeta este vegetariană și foarte sățioasă, așa că 2 ciuperci de persoană sunt suficiente.


Încearcă și tu, apoi vino și spune-mi dacă ți-a plăcut.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply