Foodie

Frittata cu legume, brânză și somon

În caz că te trezești târziu în weekend și nu ai chef să iei masa în oraș,

Frittata este o alegere bună și rapidă.

Este mai mult decât o simplă omletă și mai puțin decât un quiche, adică fără cruste și așteptat după aluat. Practic, mâncarea perfectă pentru brunch-uri leneșe.

Este versatilă, așa că poți înlocui aproape orice ingredient din ea cu ce ai prin frigider.

Dacă pui ciuperci în loc de somon, ai o versiune vegetariană interesantă. O alternativă la somon poate fi bacon-ul. Iar dacă vrei să fie și mai consistentă, poți încerca să pui paste.

Frittata cu legume, brânză și somon

Ingrediente

4 porții

  • Ouă (8-10)
  • Somon – 200 gr (ciuperci sau bacon)
  • Brânză de capră și/sau parmezan ras – 100 gr
  • Mazăre – 100 gr
  • Ceapă roșie – 1/2
  • Condimente: cimbru, oregano, sare, piper, busuioc

Mod de preparare

Se bat ouăle la fel ca pentru o omletă obișnuită, iar somonul/bacon-ul, ceapa și brânza se taie cubulețe. Se unge o tavă ceramică cu ulei de măsline sau unt, peste care se vor pune toate ingredientele. Se pune la cuptor timp de 15-20 de minute (la foc mic).

Timp de preparare: 20-25 de minute.

Frittata cu legume si somon

Reteta Frittata cu legume, branza si somon

*Rețeta de Frittata este inspirată din cea a Ralucăi, care știe mai bine cum stau lucrurile cu mâncarea italiană.

Dacă ai poftă de ceva mai condimentat pentru brunch în weekend, îți recomand să încerci Shakshuka.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply