Cină, Foodie, Prânz, Vegetarian

O rețetă de cartofi dulci demnă de Infatuation_LA

Cartofii dulci umpluți cu brânză cheddar, ceapă verde, ardei iute (cu sau fără bacon) sunt descoperirea delicioasă a vacanței de iarnă.

I-am pregătit pentru masa de Crăciun, a fost prima încercare, la fel ca pentru toate preparatele din meniu. Știu, putea să nu-mi iasă nimic bun, dar am mizat pe sarmalele mamei ca barcă de salvare.

Surprinzător, invitații au fost mulțumiți de cartofii dulci. A doua preparare a fost de Revelion, când i-am testat pe invitații altcuiva. :)

Cartofii dulci, batatas sau cartofii mexicani îmi par subapreciați la noi, în sensul că n-am văzut lume să-i cumpere vreodată din supermarket. O explicație am găsit: timpul nu ne permite să facem descoperiri culinare.

Dar pentru a prepara cartofi dulci ai nevoie doar de un pic de curaj. Rețeta este foarte simplă, similară cu potato skins.

Am aflat de ce ar fi bine să consumăm mai des cartofi dulci de la un amic, antrenor de fitness, care îi include în dieta sa datorită aportului de vitamine și minerale (mai multe info). Îi folosește în locul cartofilor sau ca healthy snack – sweet potato chips.

Dar chipsurile la cuptor durează extrem de mult, mai ales dacă îi tai feliuțe subțiri. Mi-a luat 2 ore să umplu un castron, așa că am pornit în căutarea rețetei de azi.


Rețetă Cartofi Dulci la Cuptor

Cartofi dulci la cuptor - closeup

Ingrediente

  • 3 cartofi dulci
  • 1 fir de ceapă verde
  • 1 ardei iute (roșu arată mai bine)
  • 6 linguri de brânză cheddar rasă
  • 100 grame bacon, dacă nu vrei varianta vegetariană

Metodă simplă de preparare a cartofilor dulci

  • Cartofii dulci se spală foarte bine, se taie puțin din capete, se taie pe lung în 2 părți egale și se ung cu ulei de măsline pe ambele părți.
  • Întinde o foaie de copt într-o tavă și așează-i la o distanță suficient de mare între ei pentru a se coace mai bine. Adaugă sare obișnuită sau de Himalaya și pune-i la cuptor pentru 45-50 de minute (foc mic).
  • După ce cartofii dulci s-au copt, scoate-i din cuptor și pasează ușor interiorul cu o furculiță.
  • Adaugă celelalte ingrediente în următoarea ordine: 1 felie de bacon, 1 lingură de cheddar ras, 2-3 rondele subțiri de ardei iute și câteva rondele de ceapă verde pe fiecare cartof dulce în parte. Pune-i la loc în cuptor pentru încă 5-10 minute sau până când cheddar-ul începe să se topească.

*Dacă vrei varianta cu bacon, în timp ce cartofii dulci stau la cuptor prima oară, trage bacon-ul în tigaie la foc iute pentru câteva minute sau până devine crocant (nu-i nevoie de ulei). Scoate bacon-ul pe o hârtie de bucătărie pentru a păstra stadiul crocant.

Timp de preparare: 10 minute, Timp de coacere: 50 – 60 minute.

Servire cartofi dulci

Dacă folosești această umplutură, cartofii dulci vor fi puțin iuți, așa că îți recomand să-i servești cu  iaurt grecesc sau smântână.


Rețeta de cartofi dulci umpluți îi aparține lui Jamie Oliver, așa că singurul lucru cu care mă pot lăuda este poza. 😀

Pozele sunt făcute cu telefonul și nu sunt prelucrate.

Infatuation LA este o aplicație de reviews pentru restaurante din New York, Los Angeles, San Francisco și Chicago. Editorilor le plac preparatele delicioase, așa că au adunat o comunitate de 53.700 de oameni pe Instagram. Au și un hashtag – #eeeeeats, unde poți găsi peste 1,6 milioane de idei și poze pentru a găti ceva bun.

M-a surprins plăcut să descopăr că Infatuation_LA mi-a ales poza de Instagram spre publicare pe contul lor.


Dacă ai încercat rețeta și ți-a plăcut, lasă-mi un comentariu. 😀

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply