Cină, Foodie, Mic Dejun, Vegetarian

Quiche cu roșii, brânză, rucola și muguri de pin

Am cules o rețetă interesantă de quiche de pe instagram.

Și m-am gândit să ți-o împărtășesc, în ideea că vrei să încerci ceva bun într-o seară sau în weekend.

Când am chef de ceva bun și nou, ori intru pe blogurile de cooking, ori pe conturile de instagram preferate. Așa am descoperit-o pe Maria. Și, după ce am tradus cu greu rețeta ei din suedeză în engleză, am ajuns să gust cel mai delicios quiche vegetarian de până acum.

Rețeta este simplă, bună, inedită, la fel ca orice lucru făcut în Suedia. Bine, este drept că am testat-o și pentru că un quiche lorraine sau un quiche cu praz durează de 3 ori mai mult.

După ce am făcut quiche-ul vegetarian de 2 ori în 2 feluri diferite, am zis să scriu și aici, în caz că uit. Mi se întâmplă des, mai ales când testez multe rețete într-o perioadă scurtă de timp. Oricum, mereu mă abat de la rețeta originală.

Prima oară am folosit alune de pădure (nesărate) și o combinație de busuioc cu spanac, iar a doua oară am pus muguri de pin și rucola (ca în rețeta originală).

Roșiile cherry fac diferența între un quiche dulce și unul acrișor. Ambele variante mi-au plăcut la fel de mult, însă este bine să guști roșiile, înainte de a le pune în quiche.

Rețetă Quiche cu roșii, brânză, rucola și muguri de pin

Quiche vegetarian cu rosii, branza, rucola si muguri de pin

Quiche vegetarian cu rosii, branza, rucola si muguri de pin

Ingrediente

  • Baza: Aluat franțuzesc de tartă (350 gr. făină, 100 gr. unt, un praf de sare, 100 ml apă, apoi 1h la frigider)
  • Umplutură: 1-2 bucăți de ceapă roșie caramelizată.

Topping în 2 variante:

  • Roșii cherry acrișoare și ovale – 250 grame
  • Rucola – 50 grame
  • Muguri de pin – 1 linguriță sau 2 (depinde cât de mult îți plac)
  • Brânză de capră tăiată mărunt / cubulețe (cât să acoperi tarta)

sau

  • Roșii Cherry rotunde și dulci – 250 grame
  • Spanac baby și frunze de busuioc – 50 grame
  • Alune de pădure nesărate – 1 linguriță sau 2
  • Brânză de capră amestecată cu alte brânzeturi (parmezan ras și gorgonzola)

Mod de preparare

Ceapa roșie se taie julien și se pune în tigaie cu puțin ulei de măsline. Când devine translucidă, adaugă o linguriță de zahăr, apoi amestecă și lasă ceapa la foc puțin mai iute timp de încă 5 minute. Mie mi-a luat 10 minute.

Taie brânza de capră în cubulețe. Dacă găsești niște parmezan sau gorgonzola în frigider, îți recomand să razi puțin parmezan și să pui niște gorgonzola peste brânza de capră. Roșiile cherry se taie în jumătăți.

Aluatul de tartă franțuzesc l-am povestit pe larg aici, dar este super simplu de făcut.

Pune aluatul de tartă la cuptor preț de 15 minute. Scoți tarta și începi să pui stratul de ceapă roșie caramelizată, apoi brânza de capră și jumătățile de roșii cherry.

Lași quiche-ul la cuptor pentru încă 10 minute la foc mediu, timp în care brânza deja se topește puțin peste roșii. În ultimele 5 minute de stat la cuptor, adaugă rucola / spanac baby + frunze busuioc și muguri de pin / alune de pădure pisate mediu în mojar.

Timp de preparare efectiv: 15 -20 de minute, timp total la cuptor 20-30 de minute, iar aluatul se ține o oră la frigider.

Fun fact: Dacă te-am plimbat cam mult între quiche și tartă prin articol, m-am gândit că ar fi de bun augur să-ți spun și diferența între cele două: quiche-ul are mai multă umplutură decât o tartă. Așadar, în funcție de câtă compoziție ai pe blat, decizi dacă îi spui quiche sau tartă.

La prima încercare, varianta cu busuioc, spanac baby și alune de pădure, am făcut și poze mai slabe. Deși nu-mi place, o să pun și poza făcută seara, cu telefonul vechi, pentru a ilustra diferența între ele.

Quiche cu legume, branza si rosii

Quiche cu branza, rosii, muguri de pin si rucola

Tartă cu brânză, roșii, busuioc - spanac și alune

Încercarea 1: Tartă cu brânză, roșii, busuioc – spanac și alune

Tartă cu brânză, roșii, busuioc și alune de pădure

Tartă cu brânză, roșii, busuioc și alune de pădure

Quiche cu roșii, brânză, busuioc - spanac și alune de pădure

Quiche cu roșii, brânză, busuioc – spanac și alune de pădure

Dacă încerci, nu uita să-mi spui cum ți-a ieșit. :)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Rețetă Frittata cu legume, brânză, mazăre și somon March 2, 2016 at 4:18 pm

    […] mai mult decât o simplă omletă și mai puțin decât un quiche, adică fără cruste și așteptat după aluat. Practic, mâncarea perfectă pentru brunch-uri […]

  • Leave a Reply