Deserturi, Foodie, Vegetarian

Desert de toamnă: Pere cu Miere și Nuci Pecan la cuptor

Desert de toamnă delicios: Pere cu Miere și Nuci la cuptor

Rețeta de Pere la cuptor cu nuci Pecan am văzut-o pe undeva, nu mai știu unde, încă de anul trecut.

Atunci n-am găsit nuci Pecan, așa că am umplut perele cu un mix de nuci, alune de pădure și fulgi de migdale. Le-am pisat pe toate și le-am pus pe un pat de miere așezat peste pere.

A fost o improvizație delicioasă, dar anul acesta am găsit nuci Pecan la Mega Image, așa că am încercat și varianta asta. Am găsit și pere bine coapte, așa că din cuptor au ieșit niște prăjituri.

Imaginile nu sunt prelucrate.


Rețetă Pere cu Miere și Nuci Pecan la cuptor

Ingrediente

  • Pere: 4 bucăți
  • Miere – 1 linguriță/pară
  • Sirop de agave – 1 strop/pară
  • Nuci Pecan prăjite și sărate: 50 grame sau mix pisat de alune de pădure, nuci și fulgi de migdale

Mod de Preparare

Fiecare pară se taie în jumătate și i se scot sâmburii. Toate perele se așează pe hârtie de copt într-o tavă subțire. Se pune 1 strop de sirop de agave și 1 linguriță de miere pe fiecare pară, apoi se adaugă câteva nuci Pecan. Se lasă la cuptor 25-35 de minute, în funcție de cât de coapte sunt perele.

Timp de Preparare (total): 35 – 40 de minute

Servire: Cu înghețată de vanilie.


Pere la cuptor cu nuci Pecan

Pere la cuptor cu nuci Pecan

Pere la cuptor cu nuci Pecan si pere condimente asiatice

Pere la cuptor cu nuci Pecan si pere condimente asiatice

Pere fierte condimente asiatice

Pere fierte condimente asiatice

Pere fierte in condimente asiatice

Pere fierte in condimente asiatice


P.S. Celelalte pere din poze sunt fierte într-un sirop din condimente asiatice văzut pe Mazilique.ro.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply