Foodie

Tagliolini al nero di Seppia cu creveți

Rețeta de paste negre cu creveți începe într-un aeroport din Roma…

Avionul are întârziere, lucru pe care îl aflu abia după ce trec de controlul documentelor. Sunt avioane întârziate cu 6-7 ore, oamenii stau deja pe jos, iar haosul este cauzat de greva angajaților aeroportului.

Domnul amabil de la control înțelege situația și nevoia mea de shopping și biscotti, așa că intru în primul duty free după biscuiții cu migdale pentru cafea.

Așa am ajuns la tagliolini al nero di seppia. Stau în fața celui mai mare stand de paste și mă întreb ce n-are sens să cumpăr pe motiv că se găsește destul de ușor și la noi.

Pun ochii pe tagliolini cu cerneală de seppia (pastele negre), pe care le văd mai rar prin magazinele noastre. Le cumpăr în viteză, mai mult de frică să nu pierd avionul.

Bun, acum o să sar peste partea în care am alergat prin aeroport în șosete și cu ghetele în mână, după ce Security m-a speriat că rămân în Roma doar cu buletinul (motivul: mi-am permis să ies afară, deși nu se știa ora plecării).

Am ajuns acasă cu tagliolini și, negăsind sepie sau calamari prin apropiere, am ajuns la improvizația de mai jos, care este destul de departe de rețeta dorită, însă suficient de gustoasă ca să o fac din nou.

Primul gând la vederea tagliolini al nero di Seppia a fost să improvizez. Pentru că, în numărul Kinfolk dedicat Design-ului, am găsit câteva rețete inedite dintr-un meniu alb – negru. Rețeta de mai jos ar fi ieșit alb-negru, însă nu m-am putut abține să pun spanac.

Rețetă Tagliolini nero cu Creveți

paste negre cu creveti

Ingrediente

2 porții / 2 persoane

  • Tagliolini al nero di Seppia (jumătate din pachetul de mai jos)
  • Creveți – 250 gr
  • 2 căței de usturoi
  • 1 ceapă verde
  • sos de brânzeturi (300 gr – blue fromage, parmezan, brânză de capră)
  • spanac baby – 50 gr
  • ulei de măsline – 3 linguri
  • vin alb – 2 linguri
  • condimente: oregano, busuioc, sare, piper

reteta tagliolini paste negre

Mod de Preparare

  • Se călește ceapa verde în ulei de măsline.
  • Creveții se pun la decongelat, apoi se trag în tigaie cu ulei de măsline la foc iute timp de 5 minute. Se transferă în tigaia cu ceapă, se completează cu ulei de măsline și se adaugă usturoiul tocat mărunt.
  • Într-o altă tigaie, se face sosul de brânză sau Fromage Fondue (brânză tăiată cubulețe, omogenizată la foc mic și stropită cu 2 linguri de vin alb la sfârșit).
  • Între timp, se pune apa cu sare la fiert, în care vor sta Tagliolini timp de 8-10 minute.
  • După ce sosul de brânzeturi este gata, se adaugă tagliolini fierte, creveții trași în tigaie și se condimentează. Spanacul baby se adaugă pe final și pastele sunt gata.

Timp de preparare: 15-20 minute

*Dacă nu știi de unde ai putea lua tagliolini în cerneală de sepie, încearcă la Mega Image-ul de pe Magheru, unde poți găsi cam tot ce-ți poftește inima, inclusiv niște caracatițe baby delicioase.

reteta tagliolini

În caz că ți-am făcut poftă de mâncare italiană, citește și despre lecția de cappuccino primită în Roma și alte peripeții culinare

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply