Foodie

Meniul Alb – Negru, un experiment interesant de food styling

Bunicul meu era bucătar, iar tata experimenta destul mult prin bucătărie…

Este singura explicație pentru potrivirile de cantități din ochi la rețete noi sau pentru toate surprizele culinare plăcute și improvizațiile interesante care au loc prin bucătăria mea.

Iar acum, că m-am lăudat suficient, mărturisesc că nu-mi ies niciodată bezelele. Adevărat, încă nu mi-am încercat norocul cu noul cuptor, dar tind să cred că vor ieși iar niște momâi.

Acum câteva luni, în timp ce răsfoiam Kinfolk Magazine (Design), am dat peste o idee inedită: Meniul Alb – Negru.

Așadar, în vacanța de Paște, mi-am zis să încerc o rețetă din cele 3, deși ingredientul principal era țelina, care nu mi-e deloc dragă (oare o fi cuiva? :)).

Și mi-a ieșit una din cele mai vizual apetisante supe, cel puțin după mine. Gustul a fost ok, cu amendamentul că țelina este țelină, indiferent ce i-ai face; are o aromă puternică, dar fără să aibă un gust remarcabil. I-am făcut și un ulei din pătrunjel ars, așa cum zicea la carte, iar experimentul a reușit, conform instrucțiunilor. :)

Încrederea proaspăt dobândită în mâncăruri bizare a dus la încercarea unei noi rețete vegane: biscuiți cu susan alb și negru, chimen negru, unt, puțin ulei și făină de orez.

Estetic vorbind, biscuiții vegani arată bine, însă prăfoși până la senzația că mănânci făină coaptă. V. nu s-a putut abține din a-i încerca, deși l-am avertizat de 3 ori că sunt oribili. A mâncat jumătate din ei, probabil pentru că nu era altceva în vizor în acel moment, dar eu n-am reușit mai mult de o jumătate de biscuit.

Bine că aceste experimente culinare au avut ca unic scop fotografia. Altfel

Râd eu, râd, dar tare-i greu să-ți iasă ceva bun din bucătăria vegană (cel puțin din testele de până acum). Bizar, pentru că mi-a plăcut tot ce-am testat în magazine și restaurante vegane.

Totuși, îmi pare bine că fotografiile au ieșit conform dorințelor mele, adică un soi de food styling minimalist, perfect pentru instagram.

Like? :)

biscuiti-vegani-din-faina-de-orez-cu-susan-si-chimen-negru food-styling---Kinfolk-Magazine-si-supa-de-telina food-styling-minimalist Kinfolk-si-supa-de-telina

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply