Deco, Foodie

Minuni din grădină (și un exercițiu de food styling)

Duminica este ziua cu lumină, adică timpul pentru food styling

Acesta este rezultatul investigației serioase pe tema luminii din casă. Preocuparea este constantă și ține de când și cum bate ea, în ce cotlon, pentru cât timp, doar doar voi reuși s-o pun în calendar.

Ca să ne înțelegem, ar fi bine să menționez că statul la parter nu-i bun. Te face analitic și mai cunoscător într-ale problemelor blocului decât ți-ai dori. În plus, un spațiu de acest fel te lasă pradă întunericului. Cel mai rău este vara, atunci când totul se cufundă în beznă.

Partea bună este că înveți chestii. De pildă, am descoperit că există un departament care se ocupă cu toaletarea copacilor, așa că i-am chemat într-o vară să rezolve crengile unui copac care îmi lua și ultimul strop de lumină. A fost toaletat, iar acum trăim în armonie.

Fotografia trăiește din lumină și emoții, iar eu trăiesc și prin ea, așa că am perseverat niște luni de zile în căutarea orei potrivite.

Dacă am noroc, o prind pe cea bună de duminică seara, de la 6 la 7, pe timp de vară. Păcat că ora cu lumină este mereu prea scurtă și variabilă în funcție de vreme și anotimp.

Din fericire, razele de soare duc la niște chestii cu care nu mi-e rușine. Am decis să le păstrez aici, ca pe niște timbre rare într-un clasor de colecționar.

Mă bucur că reușesc, măcar din când în când, să petrec acea oră într-o uitare de sine ce-mi pare mană cerească în retrospecție. Pentru că-s tare puține clipele cu gânduri tăcute.

Uneori, visez cu ochii deschiși la o mică grădină, deși știu că n-am habar s-o îngrijesc.

Minunile din exercițiile mele de food styling sunt din grădina mamei. Ea avut inspirația să se mute, cel puțin pe vară, la țară, și să planteze tot felul de chestii care pun culoare în orice mâncare.

Buchete mari de busuioc în floare, mentă și cimbru și-au găsit loc pe masa mea, alături de zmeură, coacăze și agrișe. Le-am întors pe toate părțile și le-am descompus.

Deconstrucția este notorie în lumea iubitorilor de food & flower styling, iar o vizită în arhiva școlii de design Bauhaus mi-a confirmat utilitatea exercițiului în procesul de învățare a designului.

Așa că, timp de o oră, am încercat să descompun elementele florilor și fructelor, pentru a le căuta alte potriviri, asemenea unui puzzle. Este un exercițiu care liniștește, iar rezultatul vine cu satisfacții fotografice și stilistice.

Sper să vă placă!

zmeura, coacaze, agrise

food styling

summer styling - July

food and photo styling

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply