Archi Details, Visual Gifts

Ferestre din București și poveștile lor

Ce idee încântătoare!

Să colecționezi poze cu ferestrele caselor vechi din București timp de 10 ani. Să le așterni în fața unor scriitori, istorici, arhitecţi, actori, antropologi şi jurnalişti și să-i rogi să-ți spună o poveste despre o fereastră pe gustul lor. Inițiativa minunată îi aparține lui Cătălin D. Constantin.

Ferestre din București și poveștile lor” are ceva din “Casele vieților noastre“. Îți dă acea stare de observator în sufletele unor oameni. O carte care te face părtaș la o lume magică, molcomă, pe alocuri melancolică.

Am primit-o cadou la început de noiembrie și am citit poveștile pe nerăsuflate. Am contemplat fiecare fereastră în parte, întrebându-mă ce poveste aș putea născoci eu.

Și, îndată ce am terminat-o, m-am apucat s-o răsfoiesc din nou.

Pentru că este o colecție  fascinantă de cugetări și simțiri, nici album de fotografie, nici compendiu de arhitectură, ci o carte – obiect, în care ferestrele caselor vechi din București ies din pagini și ți se lipesc de suflet împreună cu poveștile lor.

Ferestre din Bucuresti si povestile lor

Ferestre din București și poveștile lor

Ferestre din Bucuresti si povestile lor - Catalin-D.-Constantin

Ferestre din București și poveștile lor – Cătălin D. Constantin

Ferestre din Bucuresti si povestile lor- carte

Ferestre din București și poveștile lor

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Muzeul Hărților și Cărții Vechi din București November 23, 2015 at 10:16 am

    […] în culorile toamnei, iar eu m-am gândit că poate descopăr o stradă nouă cu case vechi și ferestre demne de o poveste. Dar Laura mi-a răspuns că acea casă se află aproape de Muzeul […]

  • Leave a Reply