Travels

Despre fluturi și timp (Foto Expoziție Fluturi Tropicali Vii la Muzeul Antipa)

Nu-i timp de pierdut! #DeLaFluturiCitire :)

Știu că este un clișeu, dar mi-l asum, pentru că văd cât de puțini oameni înțeleg sensul cuvintelor.

Câțiva, mai puțin norocoși, simt greutatea lor. Nici eu n-am înțeles mereu, dar de când unul dintre părinți a plecat de pe lumea asta, am început să simt și să înțeleg cuvintele – clișeu. De atunci, aleg să trăiesc mai încet, dar mai intens, cu ochii deschiși și mai puțin pe pilot automat.

De câțiva ani încoace, am înțeles că timpul se dilată atunci când faci multe lucruri. Așadar, am început să călătoresc mai mult, atât pentru a învăța câte ceva despre cultura altor nații, dar mai ales pentru a prelungi minutele și a le da o însemnătate.

Analizând de ce timpul se dilată atunci când călătorești, am ajuns la gândul că asta se întâmplă pentru că experimentezi foarte multe lucruri noi într-un timp foarte scurt – imagini, sunete, gusturi, arome.

Așadar, ingredientul magic – senzația de dilatare a timpului – nu stă neaparat în călătorii și vacanțe, ci în a face lucruri noi.

Iar București este un oraș ofertant când vine vorba de experiențe, așa că vă îndemn să profitați de el și să încercați lucruri noi.

Poate vă întrebați ce legătură au cuvintele de mai sus cu fluturii…Ok, ajungem și acolo.

Într-un weekend de iulie, când erau vreo 35 de grade la umbră în București, am mers să vedem expoziția de fluri vii de la Antipa. Sigur, puteam să stăm acasă, dar am preferat să încercăm o cafenea nouă și să vedem ceva inedit.

Culorile prind aripi la “Antipa” este numele expoziției temporare și are loc în grădina Muzeului Antipa din București, în perioada 18 iunie – 4 septembrie 2016.

Am petrecut 30 de minute, care mi s-au părut 60, alergând după fluturi. Nu voiam să-i prind, ci doar să-i imortalizez în câteva poze. A fost destul de greu, ținând cont că aceste minunate creaturi, care trăiesc numai 2 săptămâni, zboară neîncetat de colo până colo, făcând munca de fotograf o adevărată alergătură.

A fost minunat și liniștitor! O adevărată terapie cu fluturi, așa cum ne anunțase doamna drăguță de la intrare.

Am căutat info suplimentare și se pare că terapia cu fluturi chiar există. Este folosită îndeosebi în pediatrie, pentru copii cu nevoi speciale sau diverse probleme de sănătate. Dacă vreți să aflați mai multe, am găsit un site care oferă detalii despre ea.

Mergeți să vedeți fluturii vii de la Antipa!

Cu sigurață va fi relaxant și veți ieși puțin din monotonia cotidiană.

*Biletul este ieftin – 12 lei, iar pentru mine a meritat, atât pentru liniște, cât și pentru pozele ce-mi vor servi drept referință într-o pictură.

Și-acum, pentru că ai avut răbdare să citești până aici :), hai să vezi și fotografiile pe care le-am făcut la expoziție.

Foto: 20 de fluturi tropicali vii surprinși la expoziția Muzeului Antipa

fluturi-tropicali-antipa

fluture-tropical-pe-evantai

expozitie-fluturi-exotici-antipa

expozitie-de-fluturi-vii-Bucuresti

fluturi-tropicali-Muzeul-Antipa-Bucuresti


[Toate fotografiile sunt mobile și fac parte din arhiva personală | © Ana Matei | București, iulie 2016]


Dacă ți-a plăcut articolul, te rog arată-l și prietenilor tăi de pe Facebook. Mulțumesc

Previous Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Gabi Munteanu August 16, 2016 at 2:37 pm

  Minunat ! Minunat!! fluturii , blogul .???
  Cu drag,
  Gabi Munteanu

  • Reply Ana September 22, 2016 at 4:12 pm

   Multumesc mult, Gabi.

  Leave a Reply