Foodie, Mic Dejun, Vegetarian

For the love of cheese

Savory Mini Cheese Balls

Sunt convinsă că nu există vreun fel de brânză care să nu-mi placă, așa că încerc orice mi-ai pune în față.

Și cum mă plimbam eu pe Instagram în căutare de inspirație pentru masa de Crăciun, am văzut la Cathy rețeta și am ales-o imediat pentru antreu.

Savory Mini Cheese Balls se numește și o găsești în original pe Simple Sojourns.

Pentru că era târziu, iar invitații aproape la ușă, am improvizat din ce am găsit la Mega Image-ul din colț.

Ingrediente și mod de preparare

Brânza folosită de mine pentru antreu este o combinație din 2 feluri de Philadelphia: una tip crème fraîche, alta tip cottage cheese, dar mai fină, la care am adăugat o cutie de brânză Făgăraș sau Covalact de 150 grame. Total: 350-400 de grame.

Mi-ar fi plăcut să folosesc doar brânză de capră, dar a ieșit bine și așa, deși cu efort suplimentar.

Le-am amestecat pe toate, am făcut biluțele, iar apoi le-am dat prin următoarele combinații:

  1. Mix semințe: Semințe de susan + semințe de mac + 1 cățel de usturoi mărunțit
  2. Mix ierburi: Pătrunjel mărunțit + cimbru proaspăt (doar frunze) + rozmarin + 1 cățel de usturoi mărunțit
  3. Mix dulce: Caju pisat + Merișoare tăiate foarte fin

Pentru a ajunge la cele 3 compoziții, am pus 2 lingurițe din fiecare ingredient și 2 căței de usturoi.

Mix pentru antreuri cu branza

M-am chinuit destul de mult să le fac ferme, dar minunea a venit abia după o oră de lăsat la frigider.

Brânza Philadelphia le dă un gust fin, iar combinațiile de mai sus sunt cel puțin interesante. Mi-a plăcut mai puțin cea cu pătrunjel, pe care l-am tăiat mult prea mare pentru gustul meu (cred că mă gândeam la chimichurri), dar mă corectez data viitoare.

Mixul merișoare și caju mi s-a părut cel mai bun și cel mai ușor de făcut.

antreuri cu branza


Weekend plăcut!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply