Interioare, Taste in Travel

Aubergine București, restaurantul cu 200 de uși vechi din lemn

Restaurantul cu 200 de uși din lemn vechi

Aubergine București este cel mai fermecător restaurant din capitală,

dacă apreciezi o atmosferă boemă și un design interior desprins dintr-o altă epocă.

Lumina naturală a după-amiezii de vară, care se joacă pe mobilierul vechi sau pereții tapetați cu uși din lemn, vine în saloanele restaurantului fie prin ferestrele mari ce dau spre centrul vechi, fie prin cele din tavan: în Salonul Copacului și în Salonul Sticlelor de Vin.

Aubergine Bucuresti-design interior-Salonul Copaculu

Aubergine Bucuresti-Salonul Copacului

Aubergine Bucuresti-Salonul cu Vinuri

Aubergine Bucuresti-Salonul cu Vinuri

Pardoseala te duce cu gândul la decorul mediteranean, alternând între parchet de lemn patinat și mozaic.

detaliu pardoseala mozaic Restaurant Aubergine Bucuresti

pardoseala mozaic Aubergine Bucuresti

Contrasul cromatic te atrage primul. Dar, observând cu atenție mobilierul, ai ocazia să admiri un contrast interesant între vechi și nou în piesele de mobilier alese, toate aceastea fiind menite să te facă să îndrăgești iremediabil restaurantul Aubergine.

restaurant Aubergine design interior

restaurant Aubergine design interior

M-am plimbat prin toate încăperile de câteva ori și nu mai voiam să mă așez, mai ales că restaurantul era gol duminică după-amiază, când nu prea multă lume se aventurase pe caniculă prin centrul vechi al Bucureștiului.

Decorul este mediteranean, iar cele mai multe uși te duc cu gândul la minunatele case din Grecia sau Italia.

design interior parter-Restaurant Aubergine Bucuresti

design interior parter-Aubergine Bucuresti

Am studiat cu atenție fiecare ușă de lemn patinat în parte, fiecare colțișor ce te ademenea printr-un detaliu extraordinar sau o cromatică aparte. Canapelele albastru marin și scaunele din lemn m-au cucerit.

restaurantul-cu-200-de-usi-Bucuresti

Aubergine, restaurantul cu 200 de usi vechi din lemn

design-interior-200-usi---restaurant-Aubergine

interior Aubergine

atmosfera-restaurant-Aubergine-Bucuresti

atmosfera

Designul interior al Aubergine a fost creat de un designer român, Cristian Corvin.

Ce poți să savurezi la Restaurantul Aubergine din București

Restaurantul Aubergine [aubergine=vânătă (fr.)] are specific israeliano-mediteranean și se află pe Str. Smârdan nr. 33, mai precis pe locul fostului restaurant Bon. Mai multe detalii poți afla de pe site-ul restaurantului.

Meniul mi s-a părut cu specific mediteranean. Fiind prima oară, am ales un preparat specific pentru comparație – tagliatelle cu fructe de mare și usturoi, dar și o specialitate a locului – Kebab Aubergine din Antricot de Vită cu condimentele lui Ronen (condimentele secrete ale Chef-ului).

Ambele preparate au fost delicioase. Pastele au fost pline de fructe de mare și destul de sățioase, iar despre Kebab Aubergine n-aș putea spune că a fost sățios, deși a venit însoțit de un hummus bun (ar fi mers și o garnitură), dar plating-ul lui a meritat.

Servirea a fost destul de promptă, iar prețurile sub așteptările noastre pentru că nimerisem, fără să știm, la Happy Hour. (12-18, valabil și în weekend). Așa că, pentru cele 2 preparate de mai sus, însoțite de 2 smoothies – pepene / căpșune, am plătit doar 65-70 lei, 80 lei cu tot cu bacșis.

din-meniul-restaurantului-Aubergine-Bucuresti

preparatele comandate la Aubergine

Kebab Aubergine din Antricot de Vita cu condimentele lui Ronen

Kebab Aubergine din Antricot de Vita cu condimentele lui Ronen

Tagliatelle cu fructe de mare

Tagliatelle cu fructe de mare

Chef-ul ne-a mulțumit cu zâmbetul pe buze, în timp ce ne îndreptam spre ieșire, un motiv în plus să revenim la Aubergine București.

Restaurant Aubergine-Salonul Copacului

Restaurant Aubergine-Salonul Copacului


Dacă ți-a plăcut, te rog spune și prietenilor tăi de pe Facebook!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply