Interioare, Taste in Travel

Alouette, un restaurant mediteranean cu interior de poveste

Alouette, gentille alouette… este un restaurant cu specific mediteranean din București.

Alouette înseamnă “ciocârlie” în limba franceză, un nume potrivit cu decorul său viu colorat. L-am găsit întâmplător pe Strada Bibescu Vodă nr. 19, în spatele hotelului Horoscop din zona Unirii – Mitropoliei, în timp ce mă îndreptam către o întâlnire.

Cromatica, designul interior și decorațiunile alese îl fac viu, plăcut, cu aer de vacanță pe malul Mediteranei. Tăblițele cu mesaje, mobilierul de lemn, stativul pentru vinuri, geometria pardoselii, precum și recuzita de deasupra barului m-au făcut să îndrăgesc acest interior, în care cu siguranță voi reveni cât de curând.

M-am învârtit prin fața lui vreo de 20 de minute analizându-l și n-am rezistat să intru fără motiv, atât de îmbietor este. Iar pentru că m-au întrebat destul de mulți oameni unde sunt făcute pozele cele minunate, m-am gândit să le pun mai multe informații aici, în categoria interioarelor de poveste.

restaurant Alouette Bucuresti

restaurant Alouette București

Alouette, restaurant București

Alouette

Alouette, restaurant mediteranean in Bucuresti

restaurant Alouette

După ce-a sosit amicul care mi-a prilejuit descoperirea și am avut întâlnirea, am decis că un prânz la Alouette ar fi de bun augur.

Papilele gustative au fost încântate de somonul cu legume pregătite la Wok, deși mi s-a părut puțin prea dulce. Îmi pare rău că n-am reușit să-i fac o poză, dar am găsit una în albumul lor de pe Facebook, unde puteți vedea și ce alte bunătăți mai au în meniu.

somon cu legume wok - restaurant mediteranean alouette bucuresti

Somon cu legume wok la restaurantul mediteranean Alouette din București

 Dacă ți-a plăcut, te rog spune-le și prietenilor tăi de pe Facebook!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply DD August 4, 2015 at 7:09 pm

    Mare grija cu “discounturile” lor. Desi pe pagina lor de Facebook si pe tabla lor de oferte scrie clar un discount de X la produsele Y, te poti trezi cu pretul intreg. Odata intrebati chelnerii privind lipsa discountului, acestia au argumentat cum ca “ei au dreptul sa schimbe meniul si ofertele oricand” (chiar daca ei au anuntat promotia pana la data Z). Ia sa vedem…OPC-ul ce parere are?

  • Leave a Reply