Interioare

Primăvara la Ad Hoc Bistro București

Locuri noi și locuri vechi prin București: Ad Hoc Bistro

În București îți lipsește aerul. Vizual și auditiv, București este un oraș obositor, mai ales dacă îl străbați cu mașina. Și-atunci, fără să-mi dau seama, am început să-l vizitez mai rar.

Dar, într-o duminică mohorâtă de februarie, în timp ce mergeam cu pași repezi prin zona Amzei – Calea Victoriei, mi-am găsit două motive să-mi dau mai multe întâlniri cu el:

O bijuterie arhitecturală găsită din întâmplare, care m-a făcut să-mi aduc aminte de cum voi colecționa într-o zi toate casele frumoase din București în zeci de poze prinse în clești minusculi de pereții holului meu.

A photo posted by Ana (@mateiana) on

Un șir de cafenele, baruri și restaurante noi pe Calea Victoriei, care mi-au redat speranța că ne putem ține capul sus pe lângă celelalte capitale europene.

Când or fi apărut toate aceste locuri minunate? Și eu unde am fost? Știu, am lucrat prea mult, am ieșit prea puțin din casă – birou.

De ce toate par din altă țară? Oare cât de greu a fost pentru oamenii lor să îmbrățișeze designul ca metodă de promovare?

Ah, călătoriile! De îndată ce biletele de avion s-au ieftinit, tot mai mulți s-au aventurat dincolo de granițe. Probabil așa au făcut cunoștință cu desingul ambiental, acel element care în era social media îți poate aduce ușor clienții la ușă.

Ad Hoc Bistro este unul din aceste locuri, unde îți este greu să pleci fără să faci o poză. L-am vizitat în weekend-ul trecut, după o lungă plimbare pe jos prin centrul orașului.

Ad Hoc Bistro București

Un loc simplu, drăguț decorat, fără pretenții, ideal pentru brunch de weekend în București.

Detaliile decorului, mobilierul din lemn cu aspect patinat și lumina naturală dau spațiului o atmosferă caldă.

Ad Hoc Bistro este înțesat de oameni, dar nimeni nu vorbește tare, muzica este în surdină, așa că poți purta o conversație fără probleme.

Personalul este amabil, iar mâncarea decentă.

Ospătarul mi-a povestit despre creveți scăldați în suc de portocale și aperol, idee pe care sper s-o pun în aplicare cât de curând. Vlad zice că varza murată n-are ce căuta în burger, dar asta ține de preferințe culinare.

Meniul este lung și schimbător, scris cu cretă albă pe o tablă, iar asta mi s-a părut amuzant doar pentru că este transportat de ospătari de la o masă la alta. Bizar, dar acceptabil pentru cei fără restricții alimentare.

Ad Hoc Bistro mi-a părut o oază de liniște cum rar găsești în București sau așa era în weekend-ul trecut (înainte de prânz).

În caz că vrei să-l vizitezi, adresa este C.A. Rosetti nr. 10, București.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply